Jedan osuđen po hitnom postupku zbog upada u RTS, više privedenih

Agencije
Jedan osuđen po hitnom postupku zbog upada u RTS, više privedenih

Beograd - Prekršajni sud u Beogradu izrekao je kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnim upadom u zgradu RTS-a.

Predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da je mladih osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja “drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi”.

“On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako ima pravo da se žali”, dodao je Marinović.

Napomenuo je da su još četiri osobe priveden Prekršajnom sudu i da do kraja dana sud treba da donese odluke i o njihovim slučajevima.

Više privedenih

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su i priveli više osoba zbog sumnje da su izvršile više različitih krivičnih djela i prekršaja tokom sinoćnjeg nasilnog upada pristalica opozicionog Saveza za Srbiju u zgradu Radio-televizije Srbije i tokom današnjeg skupa ispred zgrade Predsjedništva Srbije.

Zbog sumnje da su sinoć unijeli motornu testeru u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući, privedeni su M.Č. (42) i M.P. (43), saopštio je MUP.

Policija je privela i U.S. (25) koji se sumnjiči da je sinoć razbio staklo na ulazu u zgradu Radio-televizije Srbije.

Takođe, zbog napada na ovlašćeno službeno lice privedeni su A. N. (35), V. J. (43) i M.M. (23. Oni se sumnjiče da su sinoć, u zgradi RTS-a, fizički nasrnuli na policijske službenike i nanijeli im više udaraca.

Priveden je i S.S. (27) koji je, kako se sumnja, danas na uglu lica kralja Milana i kneza Miloša fizički nasrnuo na policijskog službenika.

O svemu su obaviještena nadležna tužilaštva, kao i sudije za prekršaje, naveo je MUP u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana