Izabrana nova Vlada Srbije

Srna
Izabrana nova Vlada Srbije

BEOGRAD - Poslanici Narodne skupštine Srbije večeras su sa 227 glasova za i pet protiv izabrali novu Vladu Srbije, a novoimenovani ministri i novi -stari premijer Ana Brnabić odmah nakon glasanja položili su zakletvu.

Nova Vlada Srbije ima predsjednika i 23 ministra, od kojih dva bez portfelja.

Za Vladu su poslanici pojedinačno javno glasali.

Brnabićeva je nakon rasprave zahvalila svima i obećala da će se već u prvih 100 dana rada Vlade vidjeti konkretni rezultati, “iako to mnogi ne očekuju”.

Ona je najavila da će već sutra ujutru u 8.00 časova Vlada održati prvu sjednicu.

Brnabićeva je navela da će nova Vlada, osim što će biti Vlada kontinuiteta, biti i jedinstven tim sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, dodajući da je to “donijelo mnogo dobrog zemlji i građanima i u proteklom periodu”.  

Cvijanovićeva čestitala Brnabićevoj izbor za Predsjednika Vlade

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Ani Brnabić izbor za predsjednika Vlade Republike Srbije, ističući da je za Srpsku i njene građane od izuzetne važnosti snažna i prosperitetna Srbija, kao regionalni lider i nezaobilazni faktor mira i stabilnosti.
“S obzirom na naše čvrste veze u svim oblastima, od političkih i ekonomskih, do kulturnih i institucionalnih, želim i ovom prilikom da istaknem snažnu opredijeljenost za stalno unapređenje i razvoj sveukupnih odnosa Republike Srpske i Republike Srbije”, naglasila je predsjednik Srpske.

U čestitki upućenoj u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, Cvijanovićeva je izrazila uvjerenje da će Brnabićeva, zajedno sa ministrima u novoizabranoj Vladi Republike Srbije, nastaviti da vodi odgovornu i politiku kontinuiteta, koja će Srbiji obezbijediti dalji ekonomski i sveukupni razvoj.

“Uz iskreno uvjerenje da će Republika Srbija uspješno nastaviti put reformi, kao i dalju afirmaciju kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, srdačno Vas pozdravljam i želim mnogo uspjeha u budućem radu”, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske. /kraj/tp

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana