Isa Mustafa:Zbog Kurtija imamo sankcije SAD

Tanjug
Isa Mustafa:Zbog Kurtija imamo sankcije SAD

PRIŠTINA - Predsjednik DSK Isa Mustafa izjavio je da je dobro što je vlada Aljbina Kurtija opozvana, jer je ona Prištinu dovela u situaciju da joj sankcije uvodi njen glavni saveznik - SAD.

- Došli smo u situaciju da se nama uvode sankcije, a ne Srbiji - rekao je Mustafa za T7 i dodao da je smjena ministra Agima Veljijua bila "kap koja je prelila čašu".

Inače, Mustafin uslov za opstanak Kurtijeve vlade bio je i donošenje odluke o potpunom i bezuslovnom ukidanju taksi na uvoz robe iz Srbije i BiH, odmah i na način kako to zahtijevaju SAD.

Jučerašnja sjednica, prema Mustafi, otkrila je velike razlike između DSK i Samoopredjeljenja i u takvoj situaciji, ovo je, smatra on, najbolje rješenje.

- Rasprava je pokazala duboka neslaganja oko ključnih pitanja. Iako smo dogovorili formiranje vlade, ispostavilo se da se duboko ne slažemo. Dobro je da se glasalo o nepovjerenju. Bolje je da vlada padne na vrijeme, nego da je nastavila da sprovodi svoj program - rekao je Mustafa, prenio je prištinski portal Ljajmi.

Kurtijeva vlada oborena je juče sa 82 glasa za i 32 protiv.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana