Inovativni lijek protiv multiple skleroze dostupan pacijentima u Srbiji

Srna
Inovativni lijek protiv multiple skleroze dostupan pacijentima u Srbiji

BEOGRAD/VRŠAC - Inovativni lijek korpos protiv multiple skleroze dostupan je i pacijentima u Srbiji, rekla je danas premijer Ana Brnabić, ističući da je ovo revolucionarni lijek koji će značajno promijeniti tok bolesti i unaprijediti kvalitet života oboljelih.

- U Srbiji je počela proizvodnja prvog inovativnog leka korpos za lečenje pacijenata obolelih od multiple skleroze, a proizvodnja je počela u kompaniji „Hemofarm“ zajedno sa najvećom biotehnološkom kompanijom na svetu „Roše” - rekla je Brnabićeva novinarima u Vršcu prilikom obilaska kompanije “Hemofarm”.

Brnabićeva je navela da se pregovara sa kompanijom “Hemofarm” i o široj proizvodnji drugih inovativnih lijekova u Srbiji.

Ona je istakla da je za posljednje četiri godine učetvorostručen broj pacijenata oboljelih od multiple skleroze koji se liječe na račun Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, navodeći da je takvih pacijenata 2019. godine bilo 1.000, a 2023. godine 4.000, prenio je Tanjug.

Brnabićeva je rekla da je budžet Vlade Srbije za 10 godina uvećan 33 puta za liječenje pacijenata oboljelih od rijetkih bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana