Identifikovani učenici koji su slali lažne dojave o bombama u školama

Tanjug
Identifikovani učenici koji su slali lažne dojave o bombama u školama

NOVI PAZAR - Policija u Novom Pazaru, u saradnji sa Službom za borbu protiv terorizma, identifikovala je i pronašla dvojicu učenika jedne osnovne škole, starosti 12 i 13 godina, koji su, kako se sumnja, u prethodnom periodu slali mejlove da su postavljene bombe u osnovnim i srednjim školama na području tog grada, kao i u jednom marketu.

Policija je sa dječacima obavila razgovor u prisustvu roditelja i o svemu obavijestila Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru i Centar za socijalni rad u ovom gradu, saopštila je Policijska uprava Novi Pazar.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, protiv roditelja dječaka podnijete su prekršajne prijave zbog postojanja osnova sumnje da su učinili prekršaj propuštanje dužnog nadzora nad djetetom.

Inače, nakon prijava o postavljenim bombama, svi učenici, zaposleni i građani su bili evakuisani, a pripadnici policije su izvršili pregled objekata i utvrdili da je svaka prijava bila lažna.

Pripadnici policije dodatno su pojačali prisustvo u školama i zonama škola kako bi učenici i svi zaposleni bili još bezbjedniji i, kao i do sada, odmah će postupati po svakoj prijavi i, u saradnji sa nadležnim institucijama, preduzimati sve mjere i radnje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana