Hrkalović saslušavana šest sati, Stefanović skoro tri

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Bivša državna sekretaraka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i nekadašnji ministar policije, a sada ministar odbrane Nebojša Stefanović saslušani su danas u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a.

Kako saznaje Tanjug, Hrkalović je saslušavana šest sati, dok je Stefanovic iskaz davao skoro tri sata.

Oni su ispitani u okviru postupanja Sektora unutrašnje kontrole MUP-a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za prikupljanje informacija i obavještenja radi odgovarajućih provjera navoda bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.

Sektor unutrašnje kontrole pozvao ih je da iznesu saznjanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih djela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih djela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalović ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Po nalogu VJT, SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obavještenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog djela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Mediji su prenijeli da nakon saslušanja Hrkalović nije davala izjave, a da se Stefanović kratko obratio novinarima.

On je rekao da misli da je mogao bar donekle da pomogne "u smislu svih svojih saznanja" i izrazio uvjerenje da su neki detalji "dodatno rasvetljeni''.

"Naravno to je dalje u rukama tužilaštva, i tužilaštvo će i u ovom i u svim drugim procesima voditi računa. Ja verujem da će rasvetliti svaki od tih slučajeva i da ćemo doći do potpune istine. Imam potpuno poverenje u naše državne organe, imaju kapacitet i snagu da to urade", naveo je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana