Gradonačelnik Leposavića zabranio srpske zastave na dan opštinske slave

Srna
Gradonačelnik Leposavića zabranio srpske zastave na dan opštinske slave

BEOGRAD- Gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi odbio je zahtjev da se za praznik Svetog Vasilija Ostroškog, 12. maja, na javnim površinama postave srpske zastave povodom hramovne i opštinske slave.

Hetemi je negativno odgovorio na zahtjev grupe građana Leposavića, koji mu je upućen danas, iako Ustav samoproglašenog Kosova to pravo daje nevećinskim zajednicama, prenosi “Kosovo onlajn”.

Ta mogućnost navodi se u članu 59 ustava, u kojem piše da pripadnici zajednica imaju pravo, pojedinačno ili u okviru zajednice, da koriste i ističu simbole zajednice, u skladu sa zakonom i međunarodnim standardima.

Hetemi je u februaru ove godine spriječio radnike “MTS-a” da se popnu na krov opštinske zgrade i otklone kvar, zbog čega je oko 5.000 korisnika u tom dijelu Kosmeta ostalo bez signala mobilne telefonije.

Hetemi je jedan od četvorice gradonačelnika na sjeveru Kosova i Metohije, koji su postavljeni nakon lokalnih izbora u aprilu prošle godine, na koje je izašlo svega 13 birača srpske nacionalnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana