Gašić: Nulta tolerancija prema migrantima koji su zloupotrijebili gostoprimstvo

Srna
Foto: MUP Srbije

HORGOŠ - Migranti su zloupotrijebili gostoprimstvo i prema takvima će od sada imati nultu toleranciju, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić danas u Horgošu.

Gašić je istakao da svaki građanin Srbije mora da ima zagarantovanu bezbjednost, kao i da imovina građana mora da bude zaštićena od svih vidova kriminala.

"Pa i od migranata koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo i svojim činjenjem napravili da moramo da reagujemo kao što smo noćas reagovali. Od sada prema svakoj vrsti vrsti bilo kakvog kriminala je nulta tolerancija" rekao je Gašić.

On je dodao da će policija Srbije biti spremna da odgovori svim bezbjednosnim izazovima, pogotovu u ovom dijelu zemlje gdje je veliki broj migranata, prenose beogradski mediji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da su pripadnici udarnih operativnih grupa iz Kikinde i Subotice, kao i ovih policijskih uprava, zajedno sa Žandarmerijom, noćas odmah po prijavi da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša, započeli detaljnu pretragu terena i na licu mjesta zatekli šest migranata.

Među njima jedan migrant, starosti oko 20 godina, imao je dvije prostrijelne rane u grudima.

Privedeno je više od 600 osoba.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana