EU: Petković i Bislimi u srijedu u Briselu

Tanjug
Foto: Agencije

BRISEL - Portprol EU Peter Stano potvrdio je da će se glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bislimi sastati u sredu, 29. septembra, u Briselu.

Prethodno je Stano naglasio da će ”prvi pozitivan korak” u jrešavanju trenutne situacije na KiM biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel.

”Oni će iskoristili platformu dijaloga da razmotre put naprijed što znači deesaklacu situacije, jer ono što se trenutno dešava nije dobro ni za narod na Kosovu, u Srbiji, ali i u regionu”, poručio je Stano.

Šef diplomatije EU, Žozep Borelj u jučerašnjem saopštenju najavio je sastanak glavnih regovarača uz očekivanje da je od ključne važnosti da oni dođu ”sa mandatom da razgovaraju o daljem putu i pronađu održiva rješenja koja su u interesu građana”.

Peter Stano je danas ocijenio da ”dijalog Beograda i Prištine nije propao” kao i da EU veruje da će na kraju ”biti moguće da se obe strane dogovore” oko rješenja kako za trenutnu krizu na KiM tako i sveubuhvatnog rješenja o normalzaciji odnosa.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana