Eparhija: Naoružani ljudi blindiranim vozilom upali u manastir Banjska, čuju se pucnji

Tanjug
Foto: Printsnkrin Kosovo onlajn

PRIŠTINA- Eparhija raško-prizrenska najoštrije je osudila najnoviji napad koji se dogodio jutros na sjeveru KiM, u blizini sela Banjska, u kojem je jedan kosovski policajac ubijen, a dvojica povređena.

- To je ozbiljan incident koji može imati velike posledice i zato je veoma važno da se preduzme sve kako bi se sačuvao red mir i poredak. Eparhija najiskrenije izražava saučešće članovima porodice poginuloga policajca i iskreno se nada da će se dvojica ranjenih što pre oporaviti - ističe se u saopštenju Eparhije raško-prizrenske.

Dodaje se da je Eparhija jako zabrinuta jer je, prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju.

Eparhija navodi da se trenutno u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira.

-Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištu i čuju se povremeno pucnji - ističe se u saopštenju.

Eparhija najoštrije osuđuje otvoreno nasilje koje se primenjuje u verskom objektu Srpske pravoslavne crkve, pozivajući sve strane da što pre prekinu sukob, naglašava se u saopštenju.

Pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije blokirali su prilaz selu Banjska nakon što je policija u Prištini saopštila da je na ulazu u to selo jedan policajac poginuo, a drugi ranjen kada je na njih pucano iz vatrenog oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana