Džefri Najs prodajom dokaza ubija pravdu za srpske i kosmetske žrtve

Srna
Džefri Najs prodajom dokaza ubija pravdu za srpske i kosmetske žrtve

BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji /Kosmetske žrtve/ saopštilo je da bivši haški tužilac Džefri Najs pristankom da zbog velikog novca bude advokat Hašimu Tačiju ubija pravdu za srpske i kosmetske žrtve.

Udruženje napominje u saopštenju da je Najs, dok je bio tužilac u Haškom tribunalu, dobio dokaze o zločinima vođa terorističke albanske OVK, koji se odnose na Klečku, Radonjić jezero, Volujak, Likovac i Lapušnik.

"Najs je dobio i spiskove kidnapovanih Srba iz 1998. godine, kao i imena kidnapera, ubica, zločinaca. Džefri Najs, Mati Ratikenen, kao i drugi haški tužioci i Karla del Ponte znaju da su prve i poslednje žrtve na Kosovu i Metohiji Srbi", navodi se u saopštenju.

Udruženje ističe da je Najs Tačiju i vođama terorističke "OVK" prodao sve te dokaze i živote kidnapovanih Srba.

"Silovanje međunarodne pravde je izvršeno kada je tužilac Haškog tribunala Džefri Najs pristao da zbog velikog novca zastupa i zaštiti ratne zločince Tačija, Ramuša Haradinaja, Kadrija Veseljija, Fatmira Ljimaja", ističe ovo udruženje.

U saopštenju se navodi da porodice kidnapovanih i ubijenih srpskih i kosmetskih žrtava smatraju da su ove činjenice dokaz da za zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji 1998. godine vođe terorističke "OVK" Tači i Veselji nikada neće odgovarati, kao ni za zločine počinjene 1999. i 2000. godine.

"Odgovornost neće snositi ni vođe terorističke žOVKž ni komandanti KFOR-a u čijim mandatima i prisustvu su se takođe činili monstruozni zločini. Sve ovo je dokaz da porodice kidnapovanih i ubijenih srpskih i kosmetskih žrtava nikada neće dobiti pravdu", ocijenilo je Udruženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana