Drecun: Velike rezerve prema novoj vladi u Prištini

Srna
Drecun: Velike rezerve prema novoj vladi u Prištini

BEOGRAD - Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da ima velike rezerve prema tome šta će učiniti nova vlada samoproglašenog Kosova, u kojoj sa dva ministarstva participira i Srpska lista, ali da treba sačekati i vidjeti kako će se ponašati prema Srbima i prema dijalogu sa Beogradom.

 "Reči uvek obećavaju, a dela govore", rekao je Drecun komentarišući navode premijera samoproglašenog Kosova Avdulaha Hotija da je dijalog sa Beogradom od vitalne važnosti i da su uloge EU i SAD u tom procesu neodvojive.

Drecun je za RTS napomenuo da su i prethodne vlade u Prištini obećavale mnogo toga.

"Moramo da sačekamo kakvo će biti ponašanje te nove većine, takozvane vlade, jer sve dosadašnje su obećavale mnogo toga kada je u pitanju položaj srpskog naroda i dijalog sa Beogradom, ali su zapravo činile sve da se to onemogući", rekao je on. Drecun je ocijenio i da je Hoti potpuno zatvorio prostor za razgovore sa Beogradom onim što je rekao u ekspozeu.

 "Mislim, može da se razgovara, ali bez rezultata, ako se drže tih stavova, ako kaže da će se razgovori sa Beogradom odvijati u okviru takozvanog ustava koji definiše Kosovo kao nekakvu državu i ako kaže da će se razgovori završiti uzajamnim priznanjem", naveo je Drecun.

 On je podsjetio je da je Srbija međunarodno priznata država, članica UN, sa granicama i to niko ne može da promeni nasilnim putem.

"Kada čujete takve stavove i kada imate u vidu onu rezoluciju koju je /u vreme prethodne vlade/ Priština usvojila o principmima za razgovorima sa Beogradom, onda vidite da tu nema prostora za bilo kakvo kompromisno rešenje", rekao je Drecun.

U novoj vladi u Prištini, gradonačelnik sjevernog dijela Kosovske Mitrovice Goran Rakić je ministar za lokalnu samoupravu, dok je Dalibor Jevtić ministar za zajednice i povratak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Gorio voz u Batajnici!
Gorio voz u Batajnici!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana