Drecun: Nije vjerovatan bilo kakav dogovor sutra u Briselu

GS
Foto: Srna

BEOGRAD - Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove Milovan Drecun rekao je da ne vjeruje da je moguće postići bilo kakav konkretan dogovor na sastanku predsjednika Srbije Aleksanda Vučića, prištinskog zvaničnika Aljbina Kurtija i posrednika EU sutra u Briselu.

"Potpuno su suprostavljeni stavovi o Zajednici srpskih opština Beograda i Prištine, čini mi se da i Zapad ima neke stavove koji apsolutno ne mogu da budu konzistentni i da dovedu do rešenja problema", izjavio je Drecun za RTS.

Drecun smatra da je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj zakazao sastanak na visokom nivou u Briselu, prije svega kako bi politički osnažio svoj prijedlog da se Prištini ukinu mjere.

On je istakao da je to pogrešno jer mjere protiv Prištine zbog destabilizacije na sjeveru nisu bile ni zavedene "kako valja", a nisu ni ispunjeni uslovi za ukidanje mjera, jer niti ima Srba u opštinama na sjeveru Kosova i Metohije, niti su se povukle prištinske specijalne jedinice.

"Zanima me da vidim da li će uopšte biti moguće postići bilo kakav dogovor o bilo čemu, sem da se kaže kako se nastavlja sa dijalogom i kako se preduzimaju neke mere. Mislim da je ovo školjka koja ima samo ljušturu, a nema suštinu unutra i da se neće postići nikakav poseban rezultat na tom sastanku", dodao je Drecun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana