Đurić govorio za Foks njuz: Kurti snosi odgovornost za krvoproliće

Tanjug
Đurić govorio za Foks njuz: Kurti snosi odgovornost za krvoproliće

VAŠINGTON - Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti snosi odgovornost za krvoproliće na sjeveru Kosova i Metohije.

- Krvoproliće na sjeveru Kosova je tragedija koja je mogla i trebalo da bude spriječena. Neodgovorna politika Aljbina Kurtija pripremila je teren za tu tragediju - rekao je Đurić za Foks njuz.

On je, kako prenosi američka televizija, optužio Kurtijevu vladu za monoetničku strukturu kosovskih snaga na sjeveru, nepoštovanje postojećih sporazuma, teroristički tretman prema srpskom stanovništvu na sjeveru koji je uključivao mnoge racije u srpskim sredinama, prisilno imenovanje gradonačelnika opština na sjeveru KiM i javno kritikovanje pregovora o normalizaciji odnosa kojim posreduje Evropska unija.

Đurić je odbacio izvještaje pojedinih medija u Prištini o umiješanosti "Vagnera" u dešavanja na Kosovu i Metohiji, podsećajući na izjavu komandanta Kfora koji je rekao da nema dokaza o prisustvu te ruske paravojne grupe na KiM.

Ambasador Srbije u Vašingtonu je, istovremeno, izrazio saučešće porodicama žrtava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana