Đukić Dejanović: I roditelji đaka bi mogli da odgovaraju zbog noža u „Ribnikaru“

Tanjug
Đukić Dejanović: I roditelji đaka bi mogli da odgovaraju zbog noža u „Ribnikaru“

BEOGRAD - Ministarka prosvjete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se još sprovodi istraga o tome kako se u rancu jednog od učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" našao nož i da će javnost biti upoznata sa informacijama kada se bude utvrdila istina.

Ona je istakla da krivicu pored djeteta koje je ponijelo nož u školu, snose i njegovi roditelji.

-Takvom oružju nije mesto u školi, u rancu učenika. Ako je dete ponelo nož od kuće, naravno da će biti određena sankcija i roditelju - rekla je ona za "Blic televiziju" prenosi današnji "Blic".

Ministarka je navela da će dio "Ribnikara" u kome se u maju prošle godine dogodila tragedija biti memorijalni centar, ali da je dinamika odlučivanja i samo odlučivanje o tome kako će izgledati, odluka roditelja i stručnih lica, kao i drugih strana uključenih u ovaj proces.

-Roditelji koji su izgubili decu i najbliži srodnici su bili i tada stava uglavnom da to treba da bude mesto koje će zauvek biti obeleženo tugom i na neki način podsećati na tragediju koja se dogodila i sa porukom da se više nigde ne sme dogoditi - rekla je ona.

Dodala je da je period od godinu dana bio vrijeme da se vidi šta stručnjaci različitih profila, roditelji dece koje više nema, misle o tom načinu obilježavanja i kako memorijalni centar treba da izgleda u pogledu poruke kao i arhitektonskog rješenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana