Djevojčica koju je otac držao kao roba smještena u hraniteljsku porodicu

GS
Djevojčica koju je otac držao kao roba smještena u hraniteljsku porodicu

BEOGRAD - Maloljetna L.P., koju su roditelji zanemarivali i koju je otac držao kao roba u stanu na Mirijevu u Bogradu smještena je u hraniteljsku porodicu.

Slučaj koji je u aprilu potresao Srbiju dobio je srećan epilog jer će djevojčica sada imati novu porodicu koja će joj pružiti adekvatnu brigu i njegu, prenosi Telegraf.rs.

Podsećamo, policija je osmogodišnju djevojčicu pronašla zaključanu u stanu u Mirijevu 27. marta, a otac Uroš Pašajlić je sutradan uhapšen. Dijete je bilo u kadi izgladnjelo, neuhranjeno i dezorijentisano i odmah je zbrinuto u Univerzitetskoj bolnici u Tiršovoj.

- Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila devojčica, bila je jako mršava, jedva je sedela - rekla je policajka koja je pronašla nesrećno dijete nakon što je slučaj prijavila bivša partnerka Pašajlića.

- Otključali smo vrata kupatila i videli jeziv prizor. U kadi se nalazila devojčica. Dete je bilo u jakni, sa kapuljačom na glavi, okruženo đubretom i smećem - dodala je tada.

Prije mesec dana je ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić rekla da je djevojčica još u Tiršovoj i da fizički napreduje svakim danom, kao i da je izvršen izbor adekvatne hraniteljske porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana