Deveti dan potrage za tijelom Danke Ilić: Pregledaju okolinu kuće osumnjičenog

Tanjug
Deveti dan potrage za tijelom Danke Ilić: Pregledaju okolinu kuće osumnjičenog

BOR - U Borskom okrugu se i danas, deveti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za tijelom djevojčice, a potraga je bazirana na širi atar sela Zlot, gdje se nalazi kuća Dejana Dragijevića, jednog od osumnjičenih za ubistvo djevojčice, i potez prema Banjskom polju, javlja reporter Tanjuga.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće Dragijevića. Ranije je ispražnjen i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini, kao i više rezervoara ili bunara koji se tu nalaze. Pripadnici UKP Bor i beogradskog UKP-a, zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena, u utorak su stigli u selo Zlot, u okolinu kuće D. D, osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić. Pretražen je i drugi dio Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara.

Pretražena je i jama iznad kanjona, duboka 70 metara. D

vogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih proveja svih tragova i informacija, policija je uhapsila Srđan Jankovića i Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju.

Na teret im se stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Dragijević je na saslušanju priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.   Naknadno su uhapšeni otac i brat osumnjičenog Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo djevojčice na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog Dalibor Dragijević je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP “Vodovod” u Boru podnio ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana