Demonstranti ušli u RTS, Stefanović poručuje: Država će odgovoriti na nasilje

Srna
Demonstranti ušli u RTS, Stefanović poručuje: Država će odgovoriti na nasilje

Beograd - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je jedna grupa učesnika protesta “Jedan od pet miliona” ušla nasilno u zgradu Radio-televizije Srbije, demolirala ulaz i prizemlje, prijetila novinarima, na šta će država da odgovori.

Stefanović je pozvao one koji su ušli u zgradu RTS da se mirno raziđu i prekinu svaki vid nasilja.

On je rekao da su oni koji su večeras upali u zgradu RTS-a primjenjivali nasilje na svakom mjestu.

“Napad na novinare je nešto što ne sme da se događa u ovoj zemlji”, rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati Srbija.

On je istakao da će svako ko je večeras prijetio i učestvovao u nasilju odgovarati prekršajno i krivično.

Prema njegovim riječima, ovakva vrsta okupljanja koja prerasta u nasilje nije smjela da se dogodi. Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” ušli su večeras u zgradu Javnog servisa, predvođeni liderom pokreta Dveri Boškom Obradovićem.

Demonstranti su hodnike Radio-televizije Srbije izlijepili trakama, polomili stakla i poručili da žele da se uključe uživo u program. Ubrzo nakon toga stigli su i pripadnici specijalnog odreda policije i Žandarmerije koji su raspoređeni po hodnicima Radio-televizije Srbije i spriječili su demonstrante da se sa nižih spratova popnu na više.

Obradović je rekao da demonstranti žele da oslobode Radio-televiziju Srbije kako bi se, kako kaže, saznalo šta učesnici protesta “Jedan od pet miliona” imaju da poruče.

U zgradi RTS-a prisutni su i lider Demokratske strane Zoran Lutovac i jedan od čelnika Saveza za Srbiju Dragan Đilas. Svi ulazi u zgradu RTS-a trenutno su blokirani

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana