Dačić: Zahvalnost Pekingu za podršku u očuvanju suvereniteta Srbije

Srna
Dačić: Zahvalnost Pekingu za podršku u očuvanju suvereniteta Srbije

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa državnim savjetnikom i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem, kome je zahvalio za principijelnu podršku Pekinga u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Dačić je Jiu, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji, izrazio zahvalnost i za ogromnu pomoć Kine srpskom narodu u borbi protiv korona virusa i krize izazvane pandemijom.

Na sastanku je konstatovano da su odnosi Srbije i Kine tradicionalno dobri i da su uprkos svim preprekama posljednjih godina dostigli potpuno novi nivo, saopšteno je iz pres službe Skupštine Srbije.

Ji je istakao da je njegova posjeta Beogradu potvrda prijateljstva dvije zemlje, izrazivši zahvalnost Dačiću na doprinosu koji je dao razvoju dobrih odnosa Beograda i Pekinga.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Skupštine Srbije Vladimir Orlić i Radovan Tvrdišić, šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Branimir Jovanović i šef poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom Žarko Obradović.

Ji će se sutra sastati sa šefom srpske diplomatije Nikolom Selakovićem, a nakon toga i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana