Dačić: Tražiti reviziju presude vraćanje u prošlost

Tanjug
Dačić: Tražiti reviziju presude vraćanje u prošlost

Ljubljana - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Ljubljani da je traženje revizije presude haškog suda politički štetno te da je upitno ima li član Predsjedništva BiH koji predstavlja bošnjački narod legitimitet za predlog revizije presude Međunarodnog suda pravde (MSP) o odgovornosti Srbije za genocid u Srebrenici 1995.

"To je vraćanje u prošlost, kontraproduktivan i politički štetan potez", rekao je Dačić dodavši da je MSP već donio važeću presudu da Srbija nije učestvovala u srebreničkom zločinu, prenosi Hina.


Dačić je, odgovarajući na to pitanje novinarima nakon susreta sa slovenačkim šefom diplomatije Karlom Erjavcem, na čiji je poziv boravio u bilateralnoj posjeti Sloveniji, istakao da je za BiH najvažnije da bude očuvana onako kako je definisana Dejtonskim sporazumom.

Takođe je dodao da je upitno da li ima Bakir Izetbegović, koji u Predsjedništvu BiH predstavlja Bošnjake, "političku legitimaciju" za ulaganje zahtijeva za reviziju presude, što u BiH i u njenim odnosima sa Srbijom može da ima negativne posljedice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana