Dačić: Prijava protiv Vučića - prljava igra Prištine

Srna
Dačić: Prijava protiv Vučića - prljava igra Prištine

BEOGRAD - Podnošenje krivične prijave protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića još je jedna prljava igra Prištine, koja pokazuje da ne žele nikakav dogovor sa Srbijom, već samo dalje zaoštravanje situacije, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Šef srpske diplomatije je podnošenje krivične prijave u Prištini ocijenio i kao "vrhunac ludila i licemjerja".

"Ceo svet zna da u Račku nisu ubijeni civili, već pripadnici OVK, da je /bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosmetu/ Vilijem Voker nametnuo priču u zločinu nad civilima, da su /tadašnji američki predsjednik Bil Klinton/ i /tadašnji američki državni sekretar Medlin/ Olbrajtova govorili o masakru, iako to nije potvrđeno ni istragom /forenzičara iz Finske/ Helen Rante", rekao je Dačić.

On je ukazao da je čak i Haški tribunal odustao od te tačke optužnice protiv Slobodana Miloševića i da je ta laž o masakru nad civilima iskorištena kao neposredno opravdanje za agresiju i bombardovanje Srbije.

"Ta lažna država Kosovo je svoju propagandu bazirala na lažima, i nikakve krivične prijave ne mogu to da izmene", rekao je Dačić za Tanjug.

On naglašava da nijedan međunarodni sud nije nikada presudio da je bio u pitanju, kako oni kažu, masakr nad civilima.

"Uostalom, na njihovim rukama su pronađene barutne čestice, što je dokaz da su koristili vatreno oružje, odnosno da nisu bili civili nego pripadnici OVK", naveo je Dačić.

Protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Prištini je podnesena krivična prijava pred specijalnim tužilaštvom samoproglašenog Kosova "zbog negiranja zločina i masakra u Račku", rekao je advokat Tom Gaši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana