Dačić: Na zahtjev Rusije u utorak hitna sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH

SRNA
Dačić: Na zahtjev Rusije u utorak hitna sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH

BEOGRAD- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će vanredna sjednica Savjeta bezbednosti UN o BiH, na zahtev Rusije, najverovatnije biti održana 30. aprila, te da bi na njoj trebalo da se onlajn obrati srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

On je naglasio da je prijedlog rezolucije o Srebrenici nepromišljen gest s ciljem vršenja pritiska na Srbiju, te dodao da zemlje kosponzori te rezolucije sigurno neće odustati.

Dačić je rekao i da glasanje sigurno neće biti 2. maja, već će se, kako je naveo, "videti kada".

"Rezolucija zavisi od procene autora kada će biti podneta, još nije u proceduri, idu revizije. Do sutra je rok na amandmane i tek onda ide dalje. Uspeh je što smo uspeli da se o tome porazmisli", istakao je Dačić.

On je naveo da kosponzori rezolucije nisu očekivali tako snažno suprotstavljanje.

"Očekivali su da ćemo da negiramo zločin, umjesto toga išli smo proceduralno, naveli smo da je prekršen član 12 Povelje UN, da nema konsenzusa u BiH i u zemljama regiona", rekao je Dačić za TV Prva.

Dačić je dodao da će sredinom maja biti redovna sjednica Savjeta bezbjednosti o BiH i da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučiti ko će tamo tada ići da predstavlja Srbiju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana