Dačić: Lideri Srbije i Republike Srpske u četvrtak u Beogradu

Agencije
Dačić: Lideri Srbije i Republike Srpske u četvrtak u Beogradu

Beograd - Predsjednik Srbije i premijer Srbije će se u četvrtak sastati sa srpskim liderima iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

To je predstavnicima medija okupljenim ispred Predsjedništva Srbije rekao šef diplomatije Ivica Dačić, poslije hitnog sastanka Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

Dačić je rekao da će Nikolić i Vučić razgovarati sa liderima Srba o stavu Saveta za impelentaciju mira u BiH protiv referenduma u Srpskoj, situaciju uopšte, ali i o daljim koracima.

On je naveo da je na konsultacijama državnog vrha analizirana situacija, koja se tiče bezbjednosti i regionalne stabilnosti i razmatrano pitanje naših vitalnih nacionalnih državnih interesa.

"Dogovorene su i preduzeće se, i već se preduzimaju mere na zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, tako da građani mogu da budu spokojni da neće biti ugrožena bezbednost u zemlji i, nadamo se, u regionu", rekao je Dačić u pauzi sastanka u Predsjedništvu Srbije.

Usaglašeno je da se u četvrtak održi sastanak predsjednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića liderima Srba u BiH i Republici Srpskoj, na kojoj će se razmotriti aktuelna situacija i, eventualno, dalji koraci.

"Mi smo zaintesovani za očuvanje bezbednosti i stabilnosti u regionu", rekao je Dačić.

Nikolić je pozvao Vučića na razgovor poslije stava Savjeta za implementaciju mira da pozove vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike.

Ambasadori Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira u BiH pozvali su vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike, jer će to destabilizovati BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana