Članovi organizacije “Svi za Kosmet” dopremili pomoć u Laplje selo

Srna
Članovi organizacije “Svi za Kosmet” dopremili pomoć u Laplje selo

PRIŠTINA - Predstavnici humanitarne organizacije “Svi za Kosmet” uručili su danas pomoć u hrani, higijeni i drugim potrepštinama Dragani Smiljanić i njenoj ćerki, samohranoj majci Valeriji Knežević, koje žive od socijalne pomoći u stanu u Lapljem selu kod Prištine.

Dragana Smiljanić, koja je slijepa, zahvalila je za pomoć, navodeći da narednih mjesec dana neće gladovati.

Valerija Knežević kaže da će njena tek rođenja ćerka Sofija prvi put obući pampers pelene koje su im dopremili humanitarci.

“Nemamo ni za hranu, a kamoli za pampers pelene ili za dečije šampone i kreme. To je za nas do sada bila nestvarna želja”, rekla je Smiljanićeva.

Mala Sofija nema zdravstvenu knjižicu zbog čega ne može da primi vakcine, niti je, kako su Valeriji rekli iz obližnje ambulante, mogu posjetiti patronažne sestre.

Dragana Smiljanić bi trebala da operiše oba oka i nada se da će ljudi poput humanitaraca iz organizacije “Svi za Kosmet” uticati na socijalne radnike da im priteknu u pomoć.

Ona i njena ćerka Valerija apelovale su na socijalne radnike i na ljekare Kliničkog centra iz Niša da urgentno Dragani zakažu operaciju očiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana