Čepurin: Akcija Rosu - poražavajuća bahatost naoružanih bandita

Srna
Čepurin: Akcija Rosu - poražavajuća bahatost naoružanih bandita

Beograd - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin ocijenio je da je prilkom hapšenja zvaničnika Srbije Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici specijalna policija samoproglašenog Kosova postupila bahato i uz prijetnju oružjem, te da je jasno da je Priština djelovala uz saglasnost svojih pokrovitelja.

Čepurin je na "Tviteru" napisao da je tokom jučerašnjih dešavanja na Kosovu i Metohiji Brisel pokazao nesposobnost kao posrednik i garant u pregovorima Beograda i Prištine.

"Prisustvovao sam žinteresantnom brifinguž kod ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića za strane ambasadore, na kojem su pregledani jučerašnji snimci iz Prištine i Kosovske Mitrovice. Taj divljački čin i bahatost naoružanih bandita bukvalno poražavaju", naveo je Čepurin.

On je istakao da je jasno da međunarodna predstavništva /EU i NATO/ nisu ispunila svoje obaveze.

"Priština i ove strukture dozvolili su da naoružani kosovski Albanci, kršeći sva pravila, naprave takav strašan bezobrazluk - da naoružani upadnu u dio Kosova i Metohije koji je naseljen Srbima. Trebalo bi da se, za početak, duboko izvine gospodinu Marku Đuriću, srpskom narodu i Srbiji", poručio je Čepurin.

Kosovska policija juče je u Kosovskoj Mitrovici uhapsila direktora kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i sa lisicama na rukama sprovela u pritvor u Prištinu. Nakon izvođenja pred prekršajnog sudiju, Đurić je sproveden u centralnu Srbiju preko Merdara.

Prilikom hapšenja u sali Mitrovačkog dvora kosovska policija koristila je suzavac i šok-bombe, pri čemu je povrijeđeno najmanje šest lica.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je sinoć da je Priština ovim hapšenjem preduzela brutalni čin bezumlja i najteži kriminalni akt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana