Brutalno ubio dvogodišnju pastorku: Tužilaštvo traži doživotni zatvor

Tanjug
Brutalno ubio dvogodišnju pastorku: Tužilaštvo traži doživotni zatvor

ZAJEČAR - Više javno tužilaštvo u Zaječaru predložilo je sudu da Miloša Nikolića iz sela Donji Dejan osudi na kaznu doživotnog zatvora zbog optužbe da je 21. februara u Zaječaru na smrt pretukao P. V. dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge.

U završnim riječima postupajući tužilac je sudu predložio da Nikolića za krivično djelo teško ubistvo osudi na maksimalnu kaznu, odnosno na kaznu doživotnog zatvora.

Sa druge strane Nikolićev branilac Milinko Jovanović predložio je sudu da njegovog branjenika osudi na kaznu zatvora od 20 godina umjesto na kaznu doživotnog zatvora, rekao je Jovanović za Tanjug.

Sud je izricanje prvostepene presude zakazao za 7. decembar.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti devojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt devojčice je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga.

Kod deteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

            Veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je Nikolić u vreme ubistva, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

            Nikolić je optužen da je 21.februrara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana