Brnabić:Nezgodno otići tamo odakle ste proterani

Srna
Brnabić:Nezgodno otići tamo odakle ste proterani

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je nezgodno posjetiti zemlju iz koje je potjeran ambasador vaše države i u kojoj je proglašen ''personom non grata''.

Brnabićeva je tako odgovorila na pitanje novinara da li će posjetiti Crnu Goru i zahvalila crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću na pozivu da posjeti tu zemlju.

- Nadamo se će to pitanje (ambasadora) moći da se reši, a u bilo kom drugom segmentu dijaloga i saradnje, Vlada Srbije i državno rukovodstvo su pokazali koliko nam znači sarađa sa Crnom Gorom u ovom trenutku - rekla je Brnabić u Skupštini Srbije, gde je učestvovala na konferenciji Ženske parlamentarne mreže, posvećene stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Ona je kazala da na izričit zahtjev predsjednika Republike Aleksandra Vučića Srbija nije uzvratila recipročnim mjerama Crnoj Gori i da je zadržala njenog ambasadora u Beogradu.

- To je gest pružene ruke, i dalje očekujemo da na taj gest adekvatno odgovori i Crna Gora. Imamo i vidu njihov poziv i hvala im - kazala je premijerka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana