Brnabić: Državi Sao Tome i Prinsipe 100.000 dolara pomoći

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Vlada Srbije doniraće 100.000 dolara državi Sao Tome i Prinsipe kako bi joj pomogla da se izbori sa posljedicama poplava koje su pogodile tu zemlju u Gvinejskom zalivu, najavila je premijer Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva je poslije današnjeg sastanka sa premijerom države Sao Tome i Prinsipe Žoržom Bom Žezusom precizirala da će odluka o dodjeli donacije biti potvrđena sutra na redovnoj sjednici Vlade Srbije.

Prema njenim riječima, Srbija je obezbijedila četiri stipendije za studente iz Sao Tome i Prinsipe za ovu školsku godinu, a ima interes i da poveća broj stipendija za studente iz te države na Medicinskom fakultetu.

Ona je rekla novinarima da je bilo riječi i o mogućnostima uspostavljanja konkretnije saradnje između dvije države u oblasti poljoprivrede i zdravstva.

Brnabićeva je u ime građana i Vlade zahvalila državi Sao Tome i Prinsipe na tome što je uvažila argumente Srbije i povukla priznanje nezavisnosti samoproglašenog Kosova.

"Taj veliki znak prijateljstva nam mnogo znači", naglasila je Brnabićeva i premijeru Žezusu čestitala praznik Dana nezavisnosti, koji Sao Tome i Prinsipe slavi 12. jula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana