Boris Tadić odustaje od politike, našao novi posao

GS
Boris Tadić odustaje od politike, našao novi posao

BEOGRAD, PEKING - Boris Tadić, bivši predsjednik Srbije u dva mandata, sada lider opozicione SDS, postaće profesor u Kini, objavio je on na svom Twitter (X) profilu.

"Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv da budem profesor na katedri za pojas i put na Pekinškom normalnom univerzitetu u Kini. Čast mi je i privilegija da svoje znanje i iskustvo na ovom studijskom programu podelim sa budućim diplomatama iz zemalja širom sveta", navodi se Tadićevoj objavi na engleskom jeziku.

Inače, u posljednjih 12 godina Tadić uglavnom radi u međunarodnim organizacijama.

"Kao bivši predsednik od 2012. godine sam aktivan u različitim međunarodnim političkim institucijama, privrednim asocijacijama i multinacionalnim kompanijama i institucijama kulture. Član sam više međunarodnih organizacija koje se bave globalnim i regionalnim pitanjima i izazovima i kao učesnik u različitim međunarodnima forumima uvek kada za to postoji prilika ističem pitanja od važnosti za Jugoistočnu Evropu i posebno Srbiju", izjavio je Tadić, prenosi Blic.

U posljednjoj izbornoj kampanji Tadić praktično i nije bio aktivan pošto njegov SDS nije izašao na izbore u Beogradu.

&

It is with great pleasure that I accepted the invitation to be a professor at the Department of Belt and Road at Beijing Normal University in China.
I am honored and privileged to share my knowledge and experience on this study program with future diplomats coming from countries… pic.twitter.com/9RRQ8TMxW1

— Boris Tadić (@BorisTadic58) May 31, 2024

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana