Bocan-Harčenko: Beograd sam treba da odlučuje o svojoj budućnosti

Srna
Bocan-Harčenko: Beograd sam treba da odlučuje o svojoj budućnosti

BEOGRAD - Srbija sama treba da odlučuje o svojoj budućnosti, a Rusija nikada neće imati cilj da pravi podjele u regionu i Evropi i zalaže se za nedjeljivu zajedničku bezbjednost, rekao je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

Bocan-Harčenko je na prijemu u ruskoj Ambasadi povodom Dana branioca otadžbine, istakao da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou.

"Velika nam je čast što će predstavnici Srbije i Rusije zajedno biti na obilježavanju Dana pobjede. Uvijek smo bili zajedno, na pravoj strani istorije i borimo se protiv njene revizije", rekao je Bocan-Harčenko.

On je naglasio da je praznik Dan branioca otadžbine simbol ruske istorije i herojskih tradicija, jedinstva vojske i naroda, prenio je "Sputnjik".

"Ovo je praznik cijelog ruskog naroda. Ovo je praznik stvaralaca pobjede i one najveće, u velikom otadžbinskim ratu čijih 75 godina obilježavamo ove godine", rekao je Bocan-Harčenko.

On je istakao da moderna ruska armija nastavlja tradiciju svojih predaka.

"Sadašnja ruska armija brižljivo gradi tradicije ruske vojske. Ona je osposobljena da odgovori na svaki izazov i da pomogne svojim prijateljima", naglasio je Bocan-Harčenko.

Prijemu prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar rada Zoran Đorđević, predsjednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić, predstavnici "Noćnih vukova", javnog života i diplomatskog kora.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana