Bivšeg šefa Dačićevog kabineta sumnjiče za odavanje tajne Šariću

Blic
Bivšeg šefa Dačićevog kabineta sumnjiče za odavanje tajne Šariću

Beograd - Bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića, Branko Lazarević, je pod istragom jer se sumnja da je narko klanu Darka Šarića dojavio da su pod nadzorom policije, piše “Blic”.

Prema pisanju tog lista, policija i tužilaštvo vjeruju da je Lazarević bio u kontaktu sa advokatom Radovanom Štrpcem, koji je optužen za pranje Šarićevog novca.

Sumnja se, naime, da je upravo Lazarević dojavio Štrpcu da je cijeli klan pod prismotrom policije.

Takođe, Štrbac je zastupao Lazarevića u jednom sporu sa srpskom bankom 2007., u kom je Lazrević dobio odštetu od 50.000 evra, a kako kaže sagovornik lista, Štrbac je nakon toga rekao da mu je Lazarević “dužnik do groba”.

Nakon toga, 2009. praćenjem Štrpca otkriveno je da mu je upravo Lazarević rekao da obrati pažnju na telefonsku komunikaciju, kao i da se prisluškuju Šarićev telefon i telefoni Mileta Jerkovića i Andreje Krlovića.

Poslije toga cijela grupa prestala je da o svojim poslovima govori preko telefona.

“Blic” podsjeća da su Štrbac, Jerković, Krlović i Šarić optuženi za pranje novca, a da je Jerković priznao umješanost u ta krivična djela i sada je pod zaštitom policije.

Kako objašnjava izvor “Blica”, Jerković će ponovo biti saslušan jer je navodno tražio od Štrpca da pita Lazarevića ko u MUP-u kontroliše privatizacije i koja se preduzeća provjeravajau, a Štrbac se, nakon sastanaka sa Lazarevićem, sastajao sa Jerkovićem u Beogradu i Novom Sadu.

O vezi Lazarevića i Šarićevog klana saznalo se i praćenjem Zorana Ćopića, protiv kog se u Srbiji i BiH vode postupci zbog pranja Šarićevog novca.

- Ćopić je pominjao šefa kabineta od kog grupa dobija podatke - navodi sagovornik lista.

Takođe, poznato je i da je Lazarevićev šurjak Nikola Dimitrijević, osuđen na godinu dana kućnog pritvora jer je za Šarića kupio preduzeće “Mitrosrem”, što je i priznao u sporazumu sa tužilaštvom.

Ubrzo nakon privođenja šurjaka, Lazarević je otišao s mjesta šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića koji je u to vrijeme bio zamjenik premijera.

Novo radno mjesto na koje je Lazarević raspoređen je ataše u ambasadi u Atini, gdje se i danas nalazi.

Sam Lazarević, međutim, nije želio da za komentariše navodne sumnje u njegove veze sa Šarićem, kratko rekavši da ne želi da komentariše takve gluposti.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana