Župan se plazio i pravio grimase dok je hrvatska ministarka davala izjavu VIDEO

GS
Župan se plazio i pravio grimase dok je hrvatska ministarka davala izjavu VIDEO

Kamere nekoliko hrvatskih televizija zabilježile su nesvakidašnju pojavu za vrijeme konferencije za medije koju je u petak na gradilištu u Sv. Iliji gdje će u budućnosti niknuti Osnovna škola “Vladimir Nazor”.

Dok je ministarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak komentarisala preporuke da se djeca od 1. do 4. razreda u ponedjeljak, 25. majaa, trebaju vratiti na nastavu u školama, varaždinski župan Radimir Čačić je stajao iza nje pravio grimase.

“Škola je otvorena za sve i svi trebaju ići u školu i to je jasna poruka od samoga početka”, rekla je Divjak.

“Ali, jednako tako sam rekla da ovo nije redovita situacija. Vi još danas ne znate hoće li se škole na Braču otvoriti, ne znate jesu li osnivači osigurali prijevoz za sve učenike sukladno epidemiološkim mjerama. Takve informacije imamo. Imate roditelje koji su se izmjestili, koji više nisu u Zagrebu zbog potresa. Kuda će oni poslati svoju djecu? Moraju to riješiti”, govorila je Divjak, a Čačić se smijao, klimao glavom i okretao očima.

Varaždinski župan je potom iz sakoa izvadio olovku te nešto zapisao na svoj dlan. Divjak je za to vrijeme objašnjavala zašto se u škole ne mogu vratiti svi učenici. Čačiću je u jednom trenutku prišla jedna žena i nešto mu rekla, na što je on isplazio jezik te mlatarao dlanovima kao krilima. Divjak se na kraju svog objašnjenja rekla da se izvinjava Čačiću jer je moralo “malo čekati” da bi stao za mikrofone medije.

Čačića je čekanje vidno naživciralo jer je prije samog prilaska mikrofonima nešto promrmljao sebi u bradu.


(NN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana