Zoran Milanović kandidat SDP-a ZA predsjednika Hrvatske

Srna
Zoran Milanović kandidat SDP-a ZA predsjednika Hrvatske

Zagreb - Predsjedništvo SDP-a odlučilo je da njihov kandidat na izborima za predsjednika Hrvatske bude Zoran Milanović.

Predsjednik SDP-a u Hrvatskoj Davor Bernardić rekao je, nakon sjednice Predsjedništva, da stranka od Milanovića očekuje da vrati diginitet funkciji predsjednika države.

“Predložiću na sljedećoj sjednici Glavnog odbora Zorana Milanovića za SDP-ovog predsjedničkog kandidata. Za to sam dobio podršku Predsjedništva. Ovom odlukom nastavljamo borbu za ravnopravnu Hrvatsku u kojoj ne dijelimo ljude i borbu rame uz rame za život dostojan čovjeka”, naglasio je Bernardić.

On je pozvao moderne, progresivne stranke koje su za antifašizam i osnovne ljudske slobode da podrže SDP-ovog kandidata i zajedno krenu u početak promjena u Hrvatskoj.

Milanović je rekao novinarima da sebe vidi kao predvodnika moderne Hrvatske koja se ne boji drugačijeg i koja se ne ograđuje bodljikavom žicom.

Milanović, koji je i na svom Fejsbuk” profilu objavio da će mu slogan biti “Predsjednik sa karakterom”, nije htio da komentariše mandat Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, rekavši da će to nakon četiri i po godine ocijeniti ljudi, ali je, ipak, dodao da, ako bi uspio da bude predsjednik sa karakterom, Hrvatska bila zemlja sa stavom, prenose hrvatski mediji.

On je naglasio da bi se u slučaju njegove pobjede “prema nama odnosili sa više poštovanja.

“Ne zato što to osobe koje koje vode Hrvatsku ne žele, nego zato što to ne znaju”, ocijenio je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana