Zbog prijetnji Abazoviću policija Crne Gore traži pomoć Interpola

Tanjug
Zbog prijetnji Abazoviću policija Crne Gore traži pomoć Interpola

PODGORICA - Policija sumnjiči Rožajca R.Š. da je pretio lideru političke partije URA Dritanu Abazoviću, a pošto ne živi u Crnoj Gori, zatražena je pomoć Interpola kako bi on bio uhapšen, piše portal CdM pozivajući se na list "Dan".

U prijetećoj poruci Abazoviću poručuje da će biti zaklan.

- Sa jednog profila na društvenoj mreži upućene su prijetnje Abazoviću, sa čime je upoznata policija, koja je provjerama identifikovala R.Š. (69) iz Rožaja kao lice koje je uputilo prijetnje, o čemu su obaviješteni službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje - saopšteno je "Danu" iz policije.

Ta informacija je proslijeđena i službenicima Sektora za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije i Grupi za suzbijanje visokotehnološkog kriminala.

Policija je utrdila da su prijetnje potekle iz Ulcinja, a prema izjavi bliskog srodnika osobe osumnjičene za ovo djelo, R.Š. ne živi u Crnoj Gori, već u Švedskoj, te je preko Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju proslijeđen zahtjev Interpolu Švedske i nordijskom oficiru za vezu za određene provjere za to lice, navode u policiji.

Sa preduzetim aktivnostima upoznat je i Abazović, koji je izjavio da se ne osjeća ugroženo.

- Dalje radnje po ovom predmetu su u toku. Od strane nadležnog organa sačinjen je izvještaj o bezbjednosnoj procjeni stepena ugroženosti lidera političkog subjekta URA, te shodno tome Uprava policije prema Dritanu Abazoviću preduzima mjere bezbjednosne zaštite - saopšteno je "Danu" iz Uprave policije.

Kako se sumnja, R.Š. je poručio Abazoviću daće biti zaklan.

- Abazoviću, ako nastaviš družbu sa ovim četnicima, bićeš prvi zaklan (ne daj Bože), ali to te čeka. I mnogi muslimani i Albanci muslimanske vjeroispovijesti (šta se desilo u Kaluđerskom Lazu kod Rožaja), ako odeš sa njima, čeka te Ulcinj, Rožaje, Plav, Gusinje… Pljevlja su počela. Ti ćeš biti pozvan da si napravio Srebrenicu, Prijedor, Višegrad, Foču i Markale. Dozovi se pameti, okreni se Crnoj Gori - napisao je, kako se sumnja, R.Š.

Lider koalicije „Crno na bijelo" Dritan Abazović gostujući ranije na Fejs TV rekao je da su mnoga pisma koja je dobio dobronamjerna, a da je jedan dio njih naručen, podseća CdM.

Novinar ga je upitao ko je najopasniji od onih koji su mu do tada prijetili.

- Najopasniji su dva klana koja su međunarodna poznata i koji su naš najveći brend - „kavački" i „škaljarski" klan, koji su dio velikog narko-kartela. Važno je da ljudi razumiju da kriminalne strukture funkcionišu mnogo bolje nego političke - kazao je Abazović, koji nije otkrio ime osobe koja mu je prijetila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana