Vladimira Palfi, žena od koje drhti Živi zid: Lažnom biografijom do poslaničkog mandata

Agencije
Vladimira Palfi, žena od koje drhti Živi zid: Lažnom biografijom do poslaničkog mandata

Zagreb - Budući poslanik Živog zida Vladimira Palfi, koja zapravo upravlja tom strankom, lažirala je cijelu biografiju predstavljajući se kao inženjer iako nije završila ni prvu godinu građevinskog fakulteta.

Uz ime novoizabranog saborskog poslanika Vladimire Palfi u Trećoj izbornoj jedinici na glasačkom listiću stajala je titula dipl. inž. Na izbore je supruga potpredsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića i jedan od četiri potpredsjednika stranke otišla držeći javnost u uvjerenju da je diplomirani inženjer građevinarstva - tako se predstavljala u kampanji. Međutim, hrvatski mediji su razotkrili da je jedinu vezu s građevinarstvom u njenoj karijeri moguće pronaći eventualno s izgradnjom Živog zida.

Uz titulu koju je sebi dodala na glasačkom listiću, koji očigledno ne prolazi nikakav filter, Vladimira Palfi je u jednom intervjuu usred kampanje opisala kako je prvo radno iskustvo stekla u marketingu. Požalila se da je samo jednom u životu imala priliku da radi u struci te je "vodila gradilište jedne poslovne zgrade u Gorskom kotaru, dok su joj se angažmani iz marketinga stalno nudili". Zaključila je da joj to dobro ide te se pohvalila novinarki da je lani upisala i studij marketinga i odnosa s javnošću.

Od radnog iskustva Palfi, međutim, ima samo godinu rada kao trgovački putnik u tržnom centru "Bat" u Čakovcu.

I tamo je dobila otkaz pod nerazjašnjenim okolnostima, o kojima uprava ćuti, a mještani svjedoče da je otkazu prethodio okršaj sa čuvarom na parkingu šoping centra.

Uz svjedočenja kolega i rodbine koji su uvjereni da će Živi zid razbiti karakter potpredsjednika stranke koji sprovodi silu i daleko je od svega što javno zagovara, mediji otkrivaju i dug njene majke Gordane prema poreskoj upravi od 23.850 evra. A njega upućeni pripisuju Vladimiri Palfi, jer nije poznato da je majka ikad radila.

U Belicama, njenom rodnom mjestu, nemaju lijepih riječi za svoju komšinicu. Opisuju je kao osobu koja se od malih nogu  problematično ponašala, tvrde da je bila sklona ispadima i prijetnjama, fantaziranju, preuveličavanju i životu iznad realnih mogućnosti. Živi zid je na vanrednim parlamentarnim izborima osvojio osam mandata i tako postao četvrta najjača politička stranka u Hrvatskoj, poslije HDZ-a, SDP-a i Mosta. Toj stranci, međutim, prijeti raspad, jer su vodeći ljudi Živog zida zatrovani svađama, optužbama i obmanama, koje su kulminirale javnim tvrdnjama bivšeg kolege Hrvoja Runtića da se Živi zid finansira crnim fondom.

Vrijeđa muža

Hrvatski mediji su došli u posjed snimka na kojem 34-godišnja Vladimira Palfi urla na svog osam godina mlađeg budućeg supruga i stranačkog partnera Ivana Vilibora Sinčića.

- Što stalno spominješ sukob?! Gdje, gdje je bio sukob? Slušam - vrišti Palfi.

Muški glas jedva se čuje. Ne zvuči pretjerano uznemireno. Kao da se ta rafalna paljba na njega nije sručila prvi put. Opravdava se mirnim tonom: "...ma, znaš, za plakate..."

Ali, ona ga prekida: "Rekla sam ti da ću napraviti plakate, to je moja odluka. Koji k... misliš da si ti, ja sam malo duže od tebe u stranci". Snimak je neoboriv dokaz da su glasine o ispadima i prijetnjama kao redovnom načinu komunikacije Vladimire Palfi s najbližim saradnicima istinite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana