Uz pjesmu Olivera Dragojevića sahranjen Matej Periš

SRNA
Foto: Slobodna Dalmacija

SPLIT - Matej Periš sahranjen je danas na groblju Lovrinac u njegovom rodnom Splitu. Mladog Splićanina na vječni počinak ispratili su porodica i prijatelji.

Na groblje su prvo stigli Matejev otac Nenad Periš i majka, koji su u tišini koračali iza sanduka svoga sina.

Na molbu Matejevog oca, niko od medija, niti od šire javnosti, nije bio na pokopu, a prijatelji i sugrađani za večeras su planirali oproštaj od stradalog mladića.

Matej je ispraćen uz pjesmu Olivera Dragojevića "Moj lipi anđele", počiva u zidnoj grobnici, nedaleko od najboljeg druga, a na jednom od vijenaca pisalo je i "Voli te učiteljica".

Za večeras je planirano da se bengalkama i špalirom brodova i čamaca u blizini splitske Trajektne luke oda počast Mateju. Takođe i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebali bi zatrubiti u spomen na njega.

Na ovaj simboličan način Splićani žele da odaju počast Mateju. Podsjećamo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra nakon što je izašao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.

Tijelo nestalog Splićanina pronađeno je u Dunavu na Adi Huji 18. Maja, piše Republika.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana