Uhapšeni Avganistanci koji su čamcem prelazili Savu

Srna
Uhapšeni Avganistanci koji su čamcem prelazili Savu

ZAGREB - Sedam državljana Avganistana uhvaćeno je pri ilegalnom ulasku u Hrvatsku iz BiH čamcem preko rijeke Save, nedaleko od mjesta Vrbje u Brodsko-posavskoj županiji.

Pokušaj ulaska u Hrvatsku spriječili su pripadnici interventne jedinice Policijske uprave brodsko-posavske.

Portparol Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić rekla je da su prilikom nadzora granice na rijeci Savi policajci uočili gumeni čamac u kojem se nalazilo osam muškaraca.

“Nakon pristanka čamca uz obalu, kada su ugledale policijske službenike, dvije osobe koje su upravljale čamcem dale su se u bjekstvo. Policajci su jednu osobu uhapsili, a druga se udaljila plivajući preko Save u smjeru BiH”, dodala je Nujićeva.

Dvadesettrogodišnji muškarac koji je upravljao gumenim čamcem i preostalih šest lica u Stanici granične policije u Staroj Gradiški identifikovani su kao državljani Avganistana.

Hrvatski mediji prenose da će muškarac koji je upravljao čamcem uz krivičnu prijavu biti predat u pritvor, a na ostalih šest putnika iz čamca biće primijenjena procedura prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana