U Kumrovcu obilježen Dan mladosti-radosti

Tanjug
Foto: dnevnik.hr

KUMROVEC - U Kumrovcu je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika Josipa Broza Tita obilježen “Dan mladosti-radosti”, manifestacija koja se održava najbliže subote 25. maju, rođendanu nekadadašnjeg doživotnog predsjednika bivše SFRJ.

Ove godine, manifestacija je organizovana skromnije zbog epidemije virusa Kovid-19, prenosi hrvatski RTL.

Manifestaciju su u subotu organizovale delegacije Krapinsko-zagorske županije, Opštine Kumrovec i Savez društava “Josip Broz Tito” .

Predsjednik Saveza Jovan Vejnović izjavio je da je Tito simbol jednog vremena u kojem su postizani izvanredni ekonomski, socijalni, društveni i kulturni rezultati.

“Imamo problema danas s virusom korone, on će vjerovatno ipak nekako završiti. Ali mi 30 godina bolujemo od virusa šovinizma i nacionalizma koji ne prestaje, već se održava na stalnoj radnoj temperaturi”, ocijenio je Vejnović i dodao da oni, kao Savez, u fokus stavljaju širenje prijateljstva, komunikacije i saradnje.

Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek dodala je da su se okupili kako bi se prisjetili Josipa Broza Tita kao ličnosti koja je obilježila istoriju 20. vijeka i koju su, kaže, cijenili širom svijeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana