"Afera tunel": U depou nedostaje oružje iz pet aktivnih predmeta

Srna
Foto: RTCG

PODGORICA- Predsjednik podgoričkog Višeg suda Boris Savić rekao je da je, nakon što je otkriven tunel u depou tog suda, utvrđeno da nedostaje oružje iz pet predmeta koji su u toku.

Savić je rekao da bi u tim predmetima advokati mogli da traže nova vještačenja i dodao da popis depoa nije završen.

On nije rekao o kojim predmetima je riječ, ali je istakao da nije moguće da je riječ o ciljanim predmetima koji se odnose na istu kriminalnu grupu.

Savić je nakon sjednice Sudskog savjeta rekao novinarima da pregled depoa još nije završen i da ne može isključiti da još nešto nedostaje.

On je ponovio da se puška iz koje je ubijen vlasnik i urednik lista "Dan" Duško Jovanović, laptop Do Kvona, kao i kokain nalaze na drugom mjestu i da nisu ni u jednom mjestu bili ugroženi, niti kompromitovani.

Sudski savjet raspravljao je danas o tunelu prokopanom ispod Višeg suda i eventualnoj odgovornosti čelnika te institucije Borisa Savića.

Sjednica je zakazana na inicijativu ministra pravde Marka Kovača, a saslušanju tim povodom prisustvovao i Savić.

Crnogorskoj policiji je u ponedjeljak, 11. septembra, prijavljeno je da je obijen depo Višeg suda u Podgorici.

Prema podacima crnogorskih državnih organa, u posljednje dvije i po godine u depou Višeg suda u Podgorici smješteno je ukupno oko 9,5 tona razne vrste droge, od čega oko dvije tone kokaina i oko sedam tona marihuane.

Osim droge, u depou se čuvaju i dokumenta od značaja za druge postupke, a takođe i predmeti kojima su izvršena druga krivična djela, a koja se čuvaju kao dokazni materijal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana