Tri prijave protiv Kitarovićeve

Srna
Tri prijave protiv Kitarovićeve

Zagreb - Predsjednik hrvatske Komisije za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković povrdila je da su primljene tri prijave zbog putovanja predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u SAD, te da će komisija provjeriti ima li u tom slučaju razloga za pokretanje postupka zbog povrede odredaba Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Oreškovićeva je rekla da su prijave sadržajno manje-više identične, te da se u njima od komisije traži da utvrdi da li je zbog putovanja Kitarovićeve u SAD došlo do povrede odredaba Zakona o sprečavanju sukoba interesa.


"Problem je što se ne zna da li je riječ o privatnom putovanju koje je pokriveno i plaćeno novcem državnog budžeta ili je zaista riječ o službenom putovanju s protokolom i pratećim okolnostima koje službeni put prati", pojasnila je za hrvatske medije Oreškovićeva.

Prema njenim riječima, okolnosti puta nisu poznate, a iz onoga što je dosad javno objavljeno i dostupno nije definisano da li je li riječ o privatnom ili službenom putovanju.

Oreškovićeva je navela da su od nadležnih organa zatraženi relevantni podaci i dokumentacija, prenijeli su hrvatski mediji.

"Nakon što dobiju zatražene informacije i dokumentaciju, komisija će na javnoj sjednici raspravljati o tome ima li ikakvih razloga ili povoda za pokretanje postupka u ovom slučaju. U ovom trenu to nije moguće znati ni bilo šta prejudicirati", istakla je Oreškovićeva.

Ona nije precizirala šta je zatraženo i od koga, kao ni period u kome bi se moglo odlučivati u tom slučaju.

Iz Kancelarije predsjednika Hrvatske nemaju komentar na prijave koje su pristigle komisiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana