Tri državna sekretara iz SDP podnijeli ostavke

Tanjug
Tri državna sekretara iz SDP podnijeli ostavke

PODGORICA- Državni sekretari iz redova Socijaldemokratske partije (SDP) Amina Cikotić, Petar Odžić i Budimir Mugoša podnijeli su neopozive ostavke na te funkcije.

Cikotić je bila državna sekretarka u Ministarstvu sporta i mladih, Odžić u Ministarstvu kapitalnih investicija, a Mugoša u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Oni su ostavke dostavili ministrima nadležnih resora, a u obrazloženju su naveli da je vlada, kojoj je izglasano nepovjerenje u parlamentu, izgubila legitimitet da u punom kapacitetu vodi unutrašnju politiku, pa tako i u resorima gde su radili.

"Kao politički imenovano lice u vladi smatram primjerenim da u takvim okolnostima više ne obavljam dužnost državne sekretara/ke u Vladi Crne Gore", navodi se u njihovim saopštenjima.

Poručuju da su shvatajući dužnosti maksimalno odgovorno, "u potpunosti nastojali da tokom trajanja mandata sve aktivnosti i radne obaveze budu sprovođene u najboljem interesu države i svih njenih građana".

Zamolili su i da se njihove ostavke procesuiraju na prvoj sljedećoj sjednici vlade i zahvalili na dosadašnjoj korektnoj saradnji, prenijele su podgoričke Vijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana