Tijelo starice koja je nestala prije 11 godina pronađeno u bunaru njenog komšije

GS
Tijelo starice koja je nestala prije 11 godina pronađeno u bunaru njenog komšije

Hrvatska policija riješila je slučaj nestaka žene star 11 godina. Otkriveno je da je starica ubijena, a tijelo zamotano u tepih i bačeno u bunar.

Za ubistvo se sumnjiči njen prvi komšija, koji se nakon prijave nestanka sa porodicom uselio u njen stan.

Naime, u oktobru 2011. godine, tada 76-godišnja penzionerka Slavojka Senišin, nestala je pod nepoznatim okolnostima na području zagrabečkog naselja Trešnjevka, gdje je i živjela i imala stan. Skoro tačno 11 godina kasnije, misterija njenog nestanka otkriće nevjerovatan zločin koji bi mogao ući u anale hrvatske kriminalistike.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, nakon dugotrajne i vrlo zahtjevne istrage, kriminalisti zagrebačke policije danas su podnijeli prijavu za ubistvo Slavojke Senišin i uhapsili osobu koju sumnjiče za taj zločin.

Navodno je riječ o njenom prvom komšiji koji se, vrlo brzo nakon nestanka penzionerke, sa svojom porodicom uselio u njen stan i od tada tamo žive.

Jutarnji prenosi da su navodni ubica i njegova žrtva godinama živjeli u kući koja je imala dva stana. Međutim, nakon nestanka, navodni ubica, koji je u stanu živio sa suprugom, dvoje djece i ocem, jednostavno se "proširio" i na stan nestale Senišin.

To je učinio, kako navodno stoji u zemljišnim knjigama, na temelju Ugovora o kupoprodaji koji je pokazao sudu, i u kojem je naveo da je 2005. godine, dakle pet godina prije njenog nestanka, od Senišin kupio stan.

Na osnovu tog Ugovora, za koji policija sumnja da je falsifikovan, navodni ubica je 2016. zatražio uknjižbu na stanu nestale žene. Međutim, faktičko preuzimanje stana, tvrde komšije, dogodilo se skoro odmah nakon njenog misterioznog nestanka.

"Ona je samo nestala, a ljudima je bilo čudno da je on zauzeo čitavu kuću, odnosno da se proširio na njen stan, premda njih dvoje nisu bili u dobrim odnosima", rekli su za Jutarnji komšije.

Novinari su danas u kući zatekli starijeg muškarca koji je otac osumnjčenog koji nije želio da daje izjave.

Iz policije je saopšteno da se sumnja da je zasad neutvrđenog dana, u periodu od 12. oktobra do 5. novembra 2011. godine, na neutvrđen način, iz koristoljublja, a s ciljem protivpravnog prisvajanja nekretnine odnosno stana oštećene, najvjerovatnije na adresi stanovanja, usmrtio oštećenu osobu posebno ranjivu zbog njene starosne dobi".

"Potom je tijelo zamotao u tepih, prevezao ga na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje posjeduje vikend kuću. Zamotano tijelo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gde se nalazio bunar", ističe se u saopštenju.

Budući da prvobitno nisu postojala saznanja da je oštećena žrtva krivičnog dela, članovi porodice su 2011. godine prijavili njen nestanak, dok provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno gdje se oštećena nalazi.

"Nakon pet godina od prijave nestanka, osumnjičeni je s ciljem protivpravnog prisvajanja stana oštećene, falsifikovao i overio dokumentaciju o kupovini stana, a sa kojom je prisvojio nekretninu oštećene u zajedničkoj stambenoj zgradi. Tokom sprovođenja sveobuhvatnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u protekle dvije godine došli do novih saznanja da se osumnjičeni 63-godišnjak može dovesti u vezu kao mogući počinilac navedenih krivičnih djela, nakon čega su nastavili sa započetim intenzivnim kriminalističkim istraživanjem", ističu u policiji.

Dodaju da je dat nalog za pretragu imanja osumnjičenog, te je prekopano dvorište i pronađen bunar koji je osumnjičeni ranije zatrpao, kako bi prikrio mjesto gdje je bacio tijelo oštećene.

"Unazad dva dana sprovedeno je iskopavanje bunara, gdje je juče, 22. septembra, na dubini od sedam metara, pronađeno tijelo za koje se sumnja da je tijelo oštećene. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu tijelo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su osumnjičenog 63-godišnjaka pritvorskom nadzorniku dok su krivičnu prijavu podnijeli Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu", stoji u saopštenju policije, prenose Nezavisne.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana