Svešteniku i vjernicima zabranjen pristup hramu u Prištini

SRNA
Svešteniku i vjernicima zabranjen pristup hramu u Prištini

PRIŠTINA - Srpskom svešteniku u Prištini i grupi vjernika jutros, na Spasovdan, policija nije dozvolila da pristupe Hramu Hrista Spasa u tom gradu.

Paroh prištinski Staniša Arsić rekao je Srni da mu iz Stanice policije Centar u Prištini jutros nisu dozvolili da služi liturgiju u Hramu Hrista Spasa u Prištini.

"Poučen prošlogodišnjim iskustvom kada nas je policija naglavačke izbacila iz hrama, pre 20 dana sam podneo zahtev za dobijanje dozvbole za nesmetan prilaz hramu i služenje liturgije. Međutim, do danas nikakav pisani odgovor nisam dobio", rekao je Arsić.

On je istakao da ga je jutros telefonom kontaktirao kosovski policajac obavijestio da nije dozvoljen ni prilazak ni služenje liturgiju u hramu jer je, navodno, crkva pod sporom.

"Ne znam zbog čega i na osnovu čega neko tvrdi da je hram pod sporom jer Eparhija raško - prizrenska Srpske pravoslavne crkve ima kompletnu dokumentaciju o vlasništvu nad zemljištem i objektom crkve Hrista Spasa u centru Prištine", naveo je Arsić.

On je apelovao na sve kosovske i međunarodne organizacije da "natjeraju" kosovsku policijsku službu i vlast u Prištini da dostave pisani odgovor zbog čega je Srbima zabranjen pristup i da se se služi liturgija u hramu koji je osveštao blaženopočivši patrijarh Pavle. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana