Svečano proslavljen badnji dan u Zagrebu

Glas Srpske
Svečano proslavljen badnji dan u Zagrebu

ZAGREB - Njegovo preosveštenstvo episkop pakračko-slavonski Jovan, uz sasluženje Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija, te sveštenika, sveštenomonaha i đakona, služio je na Badnji dan Svetu arhijerejsku liturgiju u zagrebačkom Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg.

Pred početak Svete liturgije, svečano su dočekane ikone Presvete Bogorodice Trojeručice i Mlekopitateljnice.

Ikone su stigle kao blagoslov Sveštene carske lavre Manastira Hilandara sa Svete Gore, gdje su i urađene po uzoru na originale koji se čuvaju u ovom svetom manastiru, saopteno je na sajtu Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.

Ikone će trajno ostati u ovom hramu na poklonjenje zagrebačkim vjernicima i njihovim potomcima.

Po završetku Svete arhijerejske liturgije episkop Jovan i mitropolit Porfirije su blagoslovili badnjake koje su vjernici ponijeli kao blagoslov svojim domovima.

Kako je reagovao Plenković na “bratstvo sa Srbima”

Na današnjem prijemu Srpskog narodnog veća povodom pravoslavnog Božića kamere su zabilježile jedan zanimljiv trenutak, piše “Večernji list”.

Predsjednik HSS Krešo Beljak, koji je nagrađen za doprinos u odnosima dva naroda rekao je kako duboko vjeruje u bratstvo i jedinstvo hrvatskog i srpskog naroda.

Premijer Andrej Plenković na to je reagovao zanimljivim izrazom lica.

Snimak je na Tviteru podijelila novinarka televizije N1 Katarina Brečić.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Zagrebu da nema pomirenja bez istine o tome da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku.

Ako hrvatski premijer Andrej Plenković traži istinu u odnosima između Srbije i Hrvatske, onda treba i da je prihvati, izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana