Stranka Desno: Ako je Palevski kriv tražićemo da bude najstrože kažnjen

Tanjug
Stranka Desno: Ako je Palevski kriv tražićemo da bude najstrože kažnjen

SKOPLjE- Politička partija Desna, čiji je osnivač i predsednik prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo Ljupčo Palevski Palčo, oglasila se danas saopštenjem u kojem se izražava saučešće zbog gubitka dva života, mlade Vanje Đorđevske i Panče Žežovskog (74).

Navode da su šokirani i u nevereni zbog poslednjih događaja, a svojim članovima poručuju da će, ukoliko se dokaže da je Palevski kriv, zahtevati da bude najstrože kažnjen.

"U međuvremenu, apelujemo da se poštuje Ustavom zagarantovana pretpostavka nevinosti osumnjičenih i optuženih, dok se ne dokaže suprotno. Tužilaštvo i organi za provođenje zakona imaju težak i delikatan zadatak da u potpunosti razotkriju sve elemente ovih događaja.

Iz tog razloga, mi, članovi stranke, stojimo na raspolaganju organima reda, u cilju rasvetljavanja krivično-pravnog događaja i izvođenja pred Sudom izvršilaca ovih gnusnih slučajeva.

Politička stranka Desna će, prema Statutu stranke, zamrznuti članstvo, funkcije i aktivnosti optuženih do okončanja procesa", navodi se u saopštenju ove političke stranke, preneli su skopski mediji.

Palevski je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica, a određen mu je i pritvor. Spekuliše se da je on iz Beograda, preko Istanbula, otputovao za Minsk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana