Starca ubio čekićem zbog palačinki

Agencije
Starca ubio čekićem zbog palačinki

Vićenco U. (92) pronađen je mrtav sinoć u Solinu, a njegova supruga Senka U. (87) s teškim i po život opasnim povredama primljena je u splitsku bolnicu.

Pretučena starica zadobila je teške povrede na predjelu glave. Istražiteljima je ispričala da je na vrata njihovog stana pokucao 24-godišnji komšija, piše Dalmacija danas.

Tražio je brašna za palačinke, a navodno nije bio zadovoljan količinom koju je dobio te je zatukao stari bračni par. Učinio je to čekićem, koji je u petak ujutro i pronađen.

Iako je vjerovao da je ubio oboje supružnika, Senka je preživjela i sva u krvi je dopuzala do komšijinih vrata koji je u šoku odmah pozvao policiju i hitnu pomoć.

Uslijedio je očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog tužioca. Policiji nije bio problem locirati mladića koji se sumnjiči za ova teška kaznena djela jer je starica na hitnoj pomoći bila pri svijesti i otkrila je identitet počinioca.

On je iste večeri priveden u policijske prostorije, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Zanimljivo, kod uhapšenog mladića nisu pronađeni novac ili dragocjenosti pa zasad nema indicija da je ovaj zločin počinjen iz koristoljublja.

Događaj je šokirao stanare zgrade u kojoj se dogodio zločin, ali i cijeli Solin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana