Srpski vatrogasci i helikopteri gase požare po Sjevernoj Makedoniji

Srna
Foto: Agencije

BEOGRAD - Srbija je poslala četiri helikoptera da pomognu u gašenju požara u Sjevernoj Makedoniji, nakon što je uspješno lokalizovan na Mokroj Gori, u mjestu Brezovica.

Helikopteri su u Sjevernu Makedoniju poslati po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a tamo je zajedno sa flotom stigao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao da su helikopteri sa 16 srpski vatrogasaca-spasilaca došli da pomognu gašenju požara u Kumanovskoj regijiu, u mjestu Staro Nagoričane i okolnim selima, nekoliko dana nakon nedavnog samita "Otvoreni Balkan", koji je održan u Skoplju.

"Mi smo jedno na ovom prostoru i moramo da budemo što bliže jedni drugima. Pomoć Srbije je uvek tu, biće brza, sigurna i Severna Makedonija na Srbiju uvek može da se osloni. Nemate vi nikog bližeg i mi nemamo nikog bližeg. Nećete ostati sami", istakao je Vulin.

On je poručio da inicijativa "Otvoreni Balkan" znači "Balkan Balkancima" i da su balkanski narodi, kada zajedno rade i brinu o prostoru na kome žive, najuspješniji i najsigurniji.

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Spasovski zahvalio je Vučiću, Vulinu i Vladi Srbije za upućenu pomoć, istakavši da je trenutno aktivno 13 požara koji prijete da zahvate veću površinu.

"Važno nam je što kao država nismo prepušteni sami sebi, tu su naši prijatelji iz Srbije", rekao je Spasovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana