Srpski nacionalni savjet Crne Gore: Gasanje o rezoluciji - konačno posrtanje ponizne vlasti

Srna
Srpski nacionalni savjet Crne Gore: Gasanje o rezoluciji - konačno posrtanje ponizne vlasti

PODGORICA - Rezolucija o Srebrenici, koju namjerava u ime građana da u Generalnoj skupštini UN podrži Vlada Crne Gore, predstavlja konačno posrtanje najčudesnijeg i najupornijeg dijela srpskog naroda koji je vijekovima znao kako da na pravi način odgovori najtežim izazovima, saopšteno je iz Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore.

Predsjednik Savjeta Momčilo Vuksanović istakao je da je podrška rezoluciji prevršila “svaku mjeru licemjerja i poniznosti Vlade i državnih institucija Crne Gore”.

On je naveo da Srpski nacionalni savjet, zajedno sa srpskim narodom u Crnoj Gori “podržava Srbiju i Republiku Srpsku u nastojanjima da odbrane teritorijalni integritet, čast i dostojanstvo srpskog naroda, uz čvrstu opredijeljenost da uvijek budu zajedno u jedinstvu i slozi”.

Srpski nacionalni savjet, sa svojim sestrinskim organizacijama, učestvovaće na protestima zakazanim sutra u Podgorici, ali i organizovano na Svesrpskom saboru 8. juna.

Vuksanović je ocijenio da se približava trenutak kada će aktuelna vlast dovesti u pitanje i posljednji promil časti i dostojanstva Crne Gore.

“Čojstvo i junaštvo već odavno postoje samo u primjerima naših predaka”, naglasio je on.

Vuksanović je ocijenio da se ogroman pritisak neprijatelja srpskog naroda sručio na državne institucije Crne Gore u kojima su, nažalost, zavladali njihovi školarci instalirani kroz razne projekte bespovratnih pomoći i nerazumljivih zaduživanja.

“Tako vlast u Crnoj Gori već decenijama ne donosi najvažnije odluke u skladu sa većinskom voljom građana, što je njena i ustavna obaveza, već po blagoslovu zapadnih centara moći”, ističe Vuksanović.

On podsjeća da su promovisanje novih nacionalnih simbola, preimenovanje srpskog jezika, eliminacija ćiriličnog pisma, učlanjenje u NATO savez, priznanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, namjera prihvatanja rezolucije o Srebrenici, gđe se srpski narod želi prikazati genocidnim - primjeri koji pokazuju da vlast u Crnoj Gori nije vlast svojih građana nego stranih interesa.

“Nažalost i srpska opozicija, birajući manje zlo, prihvatila je, na iznenađenje svojih birača, sve one odluke koje je bivša vlast donosila i sprovodila protivno interesima većine građana u Crnoj Gori”, naveo je Vuksanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana