Srbija spremila oštar odgovor Briselu, obraćanje Vučića u naredna 72 sata

GS
Srbija spremila oštar odgovor Briselu, obraćanje Vučića u naredna 72 sata

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pripremio je u ime Srbije odlučan i žestok odgovor briselskoj administraciji.

Odgovor će saopštiti javnosti najkasnije u roku od 72 sata, prenose “Novosti”.

Prema izvorima “Novosti”, šef države je bio šokiran i ljut poslije izjave portparola Evrospke unije Petera Stana, tvorca čuvene sintagme o “odgovornosti obe strane” i u slučajevima kad specijalci ROSU pucaju na nenaoružane Srbe na Kosovu i Metohiji, koji je danas nastavio svoj antisrpski diskurs poručujući našoj zemlji da je “pod prismotrom EU”, a sve zbog potpisivanja benignog Plana o konsultacijama između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije koji je nedavno potpisan u Njujorku.

Portparol Evropske unije Peter Stano danas je dao izjavu povodom potpisivanja sporazuma Ministarstva spoljnih poslova Srbije o konsultacijama sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije.

“Živimo u vremenima kada je Rusija pokrenula nelegalnu i nelegitimnu invaziju na suverenu zemlju, na susjednu Ukrajinu... Ako u ovim okolnostima vidimo da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije prihvata konsultacije, redovne konsultacije, s ministarstvom spoljnih poslova zemlje koja čini zločinačku agresiju, to predstavlja vrlo jasan znak o njihovoj namjeri da ojačaju svoje veze, da dalje osnaže odnose između Srbije i Rusije. A to jeste povod za ozbiljna pitanja”, rekao je Stano.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana