Ruski diplomata proglašen personom non grata u Crnoj Gori

Srna
Ruski diplomata proglašen personom non grata u Crnoj Gori

Podgorica - Vlada Crne Gore odlučila je danas da proglasi za personu non grata diplomatskog predstavnika akreditovanog u Ambasadi Rusije i da povuče saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Iz crnogorske Vlade je saopšteno da je o mjerama obaviještena Ambasada Ruske Federacije u Podgorici, te da diplomatski predstavnik ima rok od sedam dana da napusti Crnu Goru.

"Crna Gora i ovu odluku donosi koordinisano sa saveznicima, u skladu sa mjerama koje su preduzele članice EU i NATO u vezi sa djelovanjem Rusije i napadom nervnim gasom u Velikoj Britaniji koji je Vlada odmah osudila kao znak solidarnosti sa našim britanskim partnerima", navodi se u saopštenju.

Britanske vlasti okrivile su Rusiju za trovanje nervnim agensom 4. marta u britanskom gradu Solsberiju nekadašnjeg dvostrukog ruskog agenta pukovnika Ruske vojne obavještajne službe /GRU/ Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, koji su prebačeni u bolnicu i u kritičnom su stanju.

Većina članica EU već je protjerala bar po jednog ruskog diplomatu. Isto su učinile SAD, Kanada, Australija, Ukrajina, Norveška, Albanija i Moldavija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana